Aardrijkskunde Hoe?

€ 5,48
Op voorraad
ISBN 9789070978006
Formaat A4
Aantal pagina's 64

Beschrijving

De wijzigingen van de leerplannen zullen impact hebben op deze publicatie. Blijf op de hoogte door via onderstaande link aan te geven voor welke vakken en jaren we u mogen informeren.

https://forms.gle/7dxzYXooimanqouD9

Om de leraar en de leerlingen te ondersteunen biedt het boekje ‘Aardrijkskunde...Hoe?’ de oplossing. Op basis van het nieuwe leerplan aardrijkskunde werden alle vaardigheden, basiskaarten en begrippen geselecteerd die nodig zijn.
Naast de vertrouwde vaardigheden wordt ook de nodige aandacht besteed aan het werken met GIS, wat een essentieel onderdeel is van het nieuwe leerplan. Ook de vaardigheden voor de tweede en derde graad zijn er verder in opgenomen zodat het boekje meerdere jaren in de loopbaan van de leerling doorheen het secundair kan meegaan.

Voor de vakgroep aardrijkskunde is het een goed middel om leerlijnen aardrijkskunde op te stellen en te implementeren. Het zet aan tot nadenken over wat waar en hoe wordt aangeboden. Het vormt de brug tussen de leraren van de drie graden en draagt bij om op dezelfde manier aan vaardigheden te werken en eenzelfde vakjargon te gebruiken.

Aardrijkskunde...Hoe?’ wordt een onmisbaar instrument voor de leraar die de geest van het leerplan op een didactisch goede manier wenst te vertalen. Het boekje biedt het voordeel dat de leraar er alle procedurele doelen mee kan aanbrengen. Voor de leerling biedt het boekje een houvast om vaardiger te worden en een goede basis te leggen voor de komende jaren in zijn/haar schoolloopbaan.

Voor bestellingen door de school of beoordelingsexemplaren kunt u terecht op https://bestellingen.diligentia-uitgeverij.be/